måndag 13 maj 2013

Vego-krabbans fyllda paprikor

Detta behöver du:1 burk inlagda, grillade paprikor 2 burkar kikärtor
3 ”golfbollsstora” labneh*
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk spiskummin,
3 rivna vitlöksklyftor,
1 msk vitvinsvinäger,
1 grönsaksbuljong
1,5 tsk harissa,
2 msk tomatpuré och
1 msk japansk soja.
2 dl kokt ris
1 burk passerade tomater

Tillagning;

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mosa hälften av kikärtorna med labneh*, paprikapulver, spiskummin, vitlöksklyftor, sherry- eller vitvinsvinäger, grönsaksbuljong, harissa, tomatpuré och japansk soja.

När allt är väl blandat mosar du ner resten av kikärtorna utan att det blir helt slätt samt blandar i 2 dl kokt ris. Ta upp grillade, inlagda paprikor och låt dem rinna av något innan du fyller dem som strutar med färsen. Lägg i en ugnsfast form, häll över passata eller passerade tomater, salta, peppra och ringla över olivolja. Gratinera i ugn på 200° i en 45 minuter. Servera med sallad och ett gott lantbröd.



*Labneh - libanesisk yoghurtsås

En frisk och svalkande yoghurt som funkar fint som dipp etc.

Detta behöver du för att göra 4-6 porttioner babneh;

1 l naturell yoghurt, 10% fett
0,5 tsk salt
0,5 tsk torkad mynta
0,5 tsk paprikapulver (kan uteslutas)
Garnering
God olivolja
Myntakvistar

Tillagning;

Filtrera yoghurten i melittafilter eller liknande och låt vasslan rinna av under minst ett par timmar.
Blanda yoghurten med salt, mynta och paprikapulver. Avsluta med att hälla upp härligheten i en serveringsskål Toppa med olivolja och med myntakvistar. Tadaa... Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar