Detta behöver du:1 burk inlagda, grillade paprikor 2 burkar kikärtor
Detta behöver du för att göra 4-6 porttioner babneh;
3 ”golfbollsstora” labneh*
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk spiskummin,
3 rivna vitlöksklyftor,
1 msk vitvinsvinäger,
1 grönsaksbuljong
1,5 tsk harissa,
2 msk tomatpuré och
1 msk japansk soja.
2 dl kokt ris
1 burk passerade tomater
Tillagning;
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mosa hälften av kikärtorna med labneh*, paprikapulver, spiskummin, vitlöksklyftor, sherry- eller vitvinsvinäger, grönsaksbuljong, harissa, tomatpuré och japansk soja.
När allt är väl blandat mosar du ner resten av kikärtorna utan att det blir helt slätt samt blandar i 2 dl kokt ris. Ta upp grillade, inlagda paprikor och låt dem rinna av något innan du fyller dem som strutar med färsen. Lägg i en ugnsfast form, häll över passata eller passerade tomater, salta, peppra och ringla över olivolja. Gratinera i ugn på 200° i en 45 minuter. Servera med sallad och ett gott lantbröd.
*Labneh - libanesisk yoghurtsås
En frisk och svalkande yoghurt som funkar fint som dipp etc.
Detta behöver du för att göra 4-6 porttioner babneh;
1 l naturell yoghurt, 10% fett
0,5 tsk salt
0,5 tsk torkad mynta
0,5 tsk paprikapulver (kan uteslutas)
Garnering
God olivolja
Myntakvistar
Tillagning;
Filtrera yoghurten i melittafilter eller liknande och låt vasslan rinna av under minst ett par timmar.
Blanda yoghurten med salt, mynta och paprikapulver. Avsluta med att hälla upp härligheten i en serveringsskål Toppa med olivolja och med myntakvistar. Tadaa... Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar