onsdag 15 december 2010

Ankarets Julsnaps

Ankarets julsnaps 2010
















Enligt gammal tradition i vår familj skall julsnapsen vara hemmakryddad.
Och att krydda snapsen har blivit min uppgift här i livet. Eftersom jag gillar att leva lite på gränsen så har jag hittills experimenterat fram recepten varje år – och detta år är inget undantag.
Årets julsnaps blir därför kryddad med äpple, kanel, stjärnanis och russin.


Ingredienser:
70 cl Finlandia Vodka

2 röda äpplen
2 kanelstänger
1 stjärnanis
ca. 20 russin

Tillagning:
Häll vodkan i en tillbringare. Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Lägg i äppelklyftor, kryddor och russin i vodkan. Ställ in tillbringaren i kylen och låt stå i två dagar (gärna med lite plastfolie på).

Efter två dagar är det dags att smaka på snapsen. Om smaken är till belåtenhet är det bara att sila och hälla upp den färdiga snapsen på flaska.

Om man tycker att smaken är mesig så är det bara att tillsätta mer av den ingrediensen man tycker fattas och sedan ställa in den i kylen igen…

Ja ni fattar galoppen.

Enjoy, och glöm nu för bövulen inte bort att snapsen skall serveras riktigt kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar