torsdag 7 januari 2010

Panngos med lök, ost, gräddfil och cavi-art.

Då både jag och min sambo gillar langos så började vi fundera på hur vi skulle kunna göra dom lättast hemma. Visst finns det enkla recept men dom blir lätt rätt så flottiga vilket kan vara lite trist speciellt såhär efter jul och nyår.

En dag när vi hade gjort ugnspannkaka så slog det mig att man kanske kan äta ugnspannkaka med liknande tillbehör. Sagt och gjort, vi smällde några dagar senare ihop en ny ugnspannkaka som sedan ”pyntades” med vitlöksolja, rödlök, gräddfil och cavi-art.

Hur blev det då? – Succé såklart!
En perfekt rätt att ha till både vardag och fest.

Panngos med lök, ost, gräddfil, avokado och cavi-art:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ingredienser (1 långpanna)

Ugnspannkaka:
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 l mjölk
4 ägg
smör till att smörja långpannan.

Vitlöksolja:
ca,0,5 dl rapsolja
2 vitlökslkyftor

Garnering:
1 stor hackad rödlök
gräddfil
cavi-art
riven ost

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Knäck äggen i en bunke, vispa sönder dom lite. Blanda i mjöl, salt och lite av mjölken. Vispa slätt. Rör i resten av mjölken -lite i taget. Om du har tid kan du låta smeten svälla i ca. 20 till 30 min.
Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.
OBS! Använd en långpanna så att pannkakan blir tunn, annars kan den bli den för ”sladdrig”.

Under tiden pannkakan gräddas kan du passa på att göra vitlöksoljan.
Pressa vitlöken i oljan och rör om så att den fördelas jämt. Klart!

När pannkakan är klar – pensla med vitlöksolja och skär pannkakan i lagom stora portionsbitar. Garnera med ost och hackad rödlök och avsluta med att toppa hela härligheten med gräddfil och cavi-art.

Avnjut ”pangosen” tillsammans med en lättare sallad och en kall välsmakande pilsner.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar