Då jag är ett stort fan av bönor och baljväxter så är det inte helt otippat att jag gillar chili sin carne. Personligen gillar jag inte att ha i vita bönor i tomatsås då jag tycker att dom är på tok för söta. Jag brukar därför göra den på krossade tomater och blanda i blandade bönor istället. "Man tager vad man haver" som Cajsa Warg sa...
Jag gjorde på detta sätt sist jag spisade i ordning en chili och den blev riktigt god.
Ingredienser:
Olivolja till stekning
2 lökar (hackade)
2 vitlökar (hackade)
1 ½ chili (tunt skivad)
1 paprika (skuren i bitar)
1-2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
½ kaffemått kaffe
2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk/tetra blandade eko-bönor
1 burk/tetra svarta bönor
2 burkar eko-krossade tomater
1 stor burk eko-majs
2 dl torkade sojastrimlor
1 nypa socker
6 droppar tabasco - habanero
Gör så här:
1. Fräs de hackade grönsakerna tillsammans med chiliflakes, paprikapulver och kaffe i olivolja tills de börjar svettas.
2. Tillsätt vatten, vinäger, grönsaksbuljong, bönor, krossade tomater, majs, sojastrimlor och socker och låt sjuda ca 5 minuter.
3. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
4. Ät och njut!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar