torsdag 11 februari 2010

Pannkaksrullar med rödkål och sojastrimlor

Rödkål, detta underbara billiga huvud som smakar hur gott som helt rått, kokt eller varför inte inlindat i lite pannkaka.
Denna rätt är en blandning av olika världar. Vårrulle blandat med crêpes blandat med vego-svenne-banan blandat med… Äh skit sak samma.
Cajsa Warg sa ”Man tager vad man haver” och det stämmer otroligt bra på denna rätt.

Vi stekte helt sonika vanliga pannkakor.
När pannkakorna väl var stekta fortsatte vi med att steka strimlad rödkål, sojastrimlor och rödlök. Innan rödkålsröran var klar för vidare äventyr kryddades den med sojasås, salt och peppar.

Sedan var det dags för operation Rulla in röra i pannkaka.
När detta var gjort toppades samtliga rullar med lite sojasås innan dom skickades in i ugnen (200 grader). Efter ca. 15 min hade dom fått sig en fin-fin färg och en knaprig yta. Redo för magen helt enkelt, men innan dom fick avnjutas så toppads dom med lite sweet chili sås.
Detta gav dom en trevlig asiatisk touch, d.v.s. precis det man kan behöva en grå dag i sossesverige. Smaklig spis gott folk!

Riktigt dålig bild men det är bättre en ingenting:


Ingredienser - Rödkålsröra:
400gr Rödkål
3 dl sojastrimlor (kokta)
2 st rödlökar
Sojasås
Salt
Peppar


Gör så här:
Stek och krydda :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar